*Nettavisen* Økonomi.

Fjell går av som styreleder

Olav Fjell trakk seg i ettermiddag fra stillingen som styreleder i NSB. Det skjer bare et halvt døgn etter at han gikk av som konsernsjef i Statoil.

23.09.03 18:32

Fjells avgang som styreleder skjer med umiddelbar virkning, ifølge en pressemelding fra Samferdselsdepartementet tirsdag.

Olav Fjell har vært leder av styret i NSB de siste tre årene. Beslutningen om å gå av er ifølge Fjell helt og holdent hans egen.

- Jeg har ikke hatt noen henvendelser om styreledervervet i NSB. Bakgrunnen er den at da jeg natt til tirsdag gikk av i Statoil, syntes jeg det var naturlig at jeg også trakk meg fra det ene styrevervet jeg hadde, sier Olav Fjell til NTB.

Borgerud overtar

Advokat Ingeborg Moen Borgerud, som siden juni 2001 har vært nestleder i styret, vil være styreleder inntil videre.

- Samferdselsminister Torild Skogsholm (V) tar Olav Fjells beslutning til etterretning. Ut over det har hun ingen ytterligere kommentar, sier hennes politiske rådgiver Alfred J. Bjørlo til NTB. Samferdselsministeren er generalforsamling for NSB AS.

Delt styre

Det ble natt til tirsdag kjent at Fjell fratrer som konsernsjef i Statoil, etter lang tids spekulasjon. Natt til mandag ble det kjent at Statoils tidligere styreformann Løddesøl trakk seg med umiddelbar virkning.

Beslutningen om Fjells avgang kom etter et ekstraordinært styremøte i selskapet mandag kveld. Styret var delt i saken, men det avgjørende var ifølge Fjell de ansattes tvil til den tidligere konsernsjefen.

Fjell sa selv at han trådte av med tungt hjerte, men er enig med styret i at det er best han avgår som konsernsjef for å skape ro rundt selskapet. Den avgåtte konsernsjefen angrer på at han godkjente den konsulentavtalen med Horton Investments, som er grunn til korrupsjonsskandalen i Statoil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.