Gå til sidens hovedinnhold

- Fjell holdt tilbake informasjon

Både Olav Fjell og Leif Terje Løddesøl holdt tilbake viktig informasjon om den rådyre konsulentavtalen i Iran da styret behandlet saken første gang. Det sier Statoils styremedlem Stein Bredal.

Stein Bredal er en av fire styrerepresentanter i Statoil som sist helg ba om et nytt styremøte for å vurdere konsernsjef Olav Fjells stilling på nytt. Møtet endte med at Fjell fikk sparken.

- Fortalte ikke alt
I et åpenhjertig intervju med Stavanger Aftenblad forteller Bredal om litt av det som skjedde bak lukkede dører i løpet de to styremøtene der Iran-saken var tema. Ansatt-representanten er særlig skuffet over at Olav Fjell og daværende styreformann Leif Terje Løddesøl holdt tilbake informasjon om Iran-avtalen på det første styremøtet 15. september.

- Styret hadde ikke fått all informasjon om konsulentavtalen i Iran. Vesentlige momenter manglet. Jeg er fryktelig skuffet over at viktige deler av sannheten ikke kom fram i det første styremøtet, sier Bredal.

På spørsmål om hvem som var ansvarlig for det, svarer Bredal:

- Konsernsjef Olav Fjell og styreleder Leif Terje Løddesøl.

Samarbeidet med kvinnene i Statoil-styret
I dagene som fulgte etter det første styremøtet, skaffet Bredal seg informasjon om Iran-avtalen på egen hånd. Søndag 21. september ba han styreleder Leif Terje Løddesøl om et nytt møte. Kravet ble støttet av tre av de aksjonærvalgte styremedlemmene; Kaci Kullman Five, Eli Sætersmoen og Grace Skaugen.

Få timer seinere bestemte Leif Terje Løddesøl seg for å trekke seg fra vervet som styreformann.

- Det var feigt. Da Eli Sætersmoen, som han så vidt hadde nevnt saken for tidligere, også stilte seg bak kravet om nytt møte, skjønte han vel at løpet var kjørt, sier Bredal Stavanger Aftenblad.

Den erfarne fagforeningslederen har mye godt å si om de tre kvinnene i Statoil-styret.

- De tre kvinnene er uhyre skarpskodde, med dyp innsikt og gode kontakter på det juridiske området. Det de har gjort i denne saken, imponerer meg, sier han.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker