*Nettavisen* Økonomi.

Fjell tiet i intervju

Samtidig som Statoil-sjef Olav Fjell kjente til den famøse rådgivnings-kontrakten i Iran uttalte han seg kompromissløst om uortodokse forretningsmetoder.

17.09.03 16:54

På pressekonferansen mandag bekreftet Statoil at Fjell 5. juni ble kjent med den alarmerende rapporten fra selskapets internrevisjon om rådgivningsavtalen i Iran til 115 millioner kroner.

Da Fjell ble intervjuet av fagbladet PETROmagasinet i juli valgte han å ikke gi uttrykk for at hans eget selskap hadde kommet i en meget vanskelig situasjon.

- Må Statoil ty til uortodokse metoder for å skaffe seg kontrakter i land som Aserbajdsjan? spurte PETROmagasinets reporter

- Vi kan ikke gå inn på et korrupt regimes premisser. Så lenge alle har den samme holdningen, klarer vi å holde vår sti ren. Vi vil ikke ødelegge vårt omdømme, ingen investering i utlandet er verdt det. Jeg tror også at de som jobber i vår organisasjon ville reagere sterkt, så det er en helt uaktuell problemstilling, svarte Fjell i intervjuet som stod på trykk i august.

Intervjueren var stortingsrepresentant Hallgeir Langeland (SV), som hadde sommervikariat i bladet.

- Når jeg hadde dette intervjuet gjorde Statoil ting som det ikke ble fortalt om, og som jeg går ut i fra at Fjell visste på dette tidspunkt. Nå må alle kortene på bordet, sier Langeland til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.