Gå til sidens hovedinnhold

Fjellinjen: 32 millioner mer i bompenger i juni

Fjellinjen dro inn 10 prosent mer i bompenger i juni i år enn i samme periode i fjor

1.juni innførte Oslo-politikerne og AS Fjellinjen flere bomstasjoner og endret takstsystem for bilister i Oslo og Akershus. Flere bilturer i Oslo belastes med bompenger.

Etter press fra blant andre Nettavisen har Fjellinjen nå offentliggjort både trafikktallene og inntektene. Og de viser at passeringsinntektene i juni ble 349 millioner kroner.

Dette er en økning på 32 millioner kroner sammenliknet med juni 2018, altså temmelig nøyaktig 10 prosent. Totale passeringsinntekter hittil i år utgjør kr 1705 millioner kroner, mot 1756 millioner i tilsvarende periode i 2018.

Les også: Rushtidsavgiften skulle bremse trafikken - nå øker den

32 millioner passeringer

Fjellinjen opplyser i en pressemelding at de i juni i år hadde 32 millioner passeringer i sine bomstasjoner. Gjennomsnittsinntekt per passering var på 11 kroner.

Tilsvarende tall fra 2018 var 10 millioner passeringer og en gjennomsnittsinntekt på 32 kroner per passering. Av de 32 millioner passeringene i juni er 11,5 millioner omfattet av timesregel og månedstak. Det betyr at disse passeringene er gratis.

Les også: Vil ikke røpe tallene etter bomringeksplosjon - Frp raser

I juni 2018 utgjorde passeringer omfattet av timesregel og månedstak bare 0,5 millioner av 10 millioner passeringer. Passeringsinntekter fra kunder uten avtale med AutoPass utgjorde for ett år siden 15 prosent. Tilsvarende tall for juni 2019 er på 12 prosent.

Kommentarer til denne saken