Gå til sidens hovedinnhold

Fjellpåske på sparket?

Påskeferien er rett rundt hjørnet. Og fortsatt er mye ledig i fjellheimen. Sjekk oversikten her!

Har du ennå ikke fått booket påskeferien? Fortvil ikke, fortsatt er det mye ledig, skal vi tro operatørene i FINN Reise.

- Det er en god del ledig, også på de mest populære stedene. Du kan finne ledige ferieboliger hele påsken, men det er mest tilgjengelig den første delen av påsken og midt i uka, sier direktør i FINN Reise, Aleksander Rosinski.

Les også: - Påsken er utsolgt

Majoriteten av det som er ledig dreier seg om leiligheter og hytter til flere personer, men det finnes også hotellrom.

- Aldri fullt
Daglig leder i Destinasjon Geilo, Tom Roll, bekrefter at det er mye ledig i år. Og han ønsker nølerne hjertelig velkommen.

- Det er aldri fullt på Geilo, sier Roll lattermildt til Nettavisen.

Og kapasiteten spenner seg i alle kategorier.

- Merker nedgangstiden
Hvordan påsken blir i forhold til booking mener Roll er for tidlig og si, men han bekrefter at nedgangstiden merkes ved anlegget.

- Vi merker at bookingen sitter lenger inne hos folk, og at mange sitter på gjerdet. Med det forventer vi en dårligere påske i år.

For gjester som vurderer å legge påsken til Geilo kan Roll nevne flere fristelser.

- Vi er den destinasjonen i den norske fjellheimen som kan by på alt. Her har vi et vidt spenn ifra snøopplevelser, til langrennsmuligheter, barnearrangementer, SPA hotell og så videre, forteller Roll.

Fjellpåske på sparket – her er det ledig.

(Søket er gjort på FINN reise. Prisene gjelder per person for hele den aktuelle perioden)

1. Trysil
Trysil Resort leier ut fritidsboliger. For eksempel er det ledig fra onsdag til søndag i påsken på hytte med 6 sengeplasser. Hytta ligger sentralt til ved Trysil Høyfjellssenter. Pris 1660 kr. per person.

2. Hafjell
Hafjell Booking skilter med én natt gratis i påsken hvis man bestiller nå. Man kan leie leilighet for 6 personer midt i slalåmbakken fra onsdag til mandag. Pris 1290 kr per person.

3. Norefjell
Firmaet NoreFri har flere ledige leiligheter. Første delen av påsken, fra lørdag til onsdag, er det blant annet ledig leilighet for 5 personer med badstue og peis. Heiskort for fem dager og sluttvask er inkludert i prisen. Pris 2695 kr per person.

Går man for tre valgfrie døgn midt i uken, koster det 1375 kr per person inkludert heiskort. Prisen forutsetter at leiligheten fullbookes.

4. Hemsedal
Hemsetunet Ferieleiligheter ligger i Hemsedal sentrum og har noe ledig midt i påskeuken, fra søndag til torsdag, og i palmehelgen. Det lokkes med rabatter på leiligheter med eller uten badstue for opptil 10 personer. Priser fra 1560 kr. per person.

5. Geilo
Vidden eiendom har ledig hytte i Havsdalen på Geilo første del av påsken, med badstue og kort gåavstand til slalåmbakken og langrennsløypene. Hytta har to etasjer, hver på 100 kvadratmeter, som leies ut separat med henholdsvis 6 og 10 sengeplasser. Priser fra 6500 kr for én etasje.

6. Beitostølen
Radisson SAS Resort og Bergo Hotel tilbyr dobbeltrom for 2 voksne i tre dager, fra søndag til onsdag. Pakken inkluderer frokost alle dager og heiskort i to dager. Pris 2.100 kr. per person.

7. Nordseter ved Lillehammer
Nordseter Fjellstue og Hytter, som ligger litt nord for Lillehammer Olympiapark, har flere restplasser i påsken. Dette er et ”langrennssted”. Du kan blant annet leie en leilighet til 6 personer den siste delen av påsken. Pris: 1125 kr per person.

8. Turtagrø i Jotunheimen
Hvis du virkelig vil oppleve den norske fjellheimen, kan Turtagrø passe bra. Stedet er kjent for høye fjell, klatremiljø og skiløyper. Det er her alle de hardbarka klatregutta er, så dette er stedet for sporty, single jenter på tur. Pris: 740 kr per person per døgn i hovedhuset i påsken, inkludert frokost. I sveitservillaen ved siden av koster det 410 kr per døgn på rom med 2 køyesenger. Prisen er ikke inkludert mat.

Kilde: FINN reise – «Opplev Norge»

Søket er gjort fredag 27. mars, i underkant av to uker før påsken. Kapasiteten endrer seg fortløpende.

Forsvinner fort
Daglig leder Raymond Larsen ved Hemsetunet Ferieleilighet bekrefter at det finnes en og annen ledig seng i løpet av påskeferien, men at det primært nærmer seg helt fullt i hoveddelen av påsken, det vil si onsdag til søndag.

- Vi har en leilighet ledig i palmehelgen, men nå nærmer det seg helt fullt, sier Larsen til Nettavisen.

Og hos Larsen har påskebookingen ikke latt vente på seg.

- Påskebestillingene hos oss har stort sett vært lik som tidligere år. Vi merket at mange var restriktive før jul, men etter nyttår har vi hatt god trøkk, sier Larsen.

- Blåmandag
Handels- og Servicenæringens hovedorganisasjon (HSH) presenterte tirsdag tall for forventet inntjening til turoperatørene i 2009. Særlig norsk reiseliv var blant bekymringspunktene.
HSHs medlemmer innen norsk reiseliv venter en samlet omsetningsnedgang på rundt 11 prosent i 2009.

Det største lyspunktet for norsk reiseliv hittil i 2009 er den gode vintersesongen i fjellet.

- Det er flott at vi har hatt en god vintersesong, men det er dessverre ikke nok til å avblåse krisen på vegne av norsk reiseliv, skriver reiselivsdirektør Hilde Charlotte Solheim i en pressemelding.

Les flere økonominyheter på Nettavisen Økonomi

Kommentarer til denne saken