Gå til sidens hovedinnhold

Fjellstøtt på børsen

Mandag er D-dag for Olav Fjell i Statoil. Markedet ser ut til å vente at Fjell blir satt på porten og har sendt aksjen opp utover dagen.

Hovedindeksen på Oslo Børs fulgte et optimistisk Europa oppover mandag. Mye av fokuset var ikke uventet på Statoil.

Kan kaste Fjell
Styret i Statoil gikk mandag morgen i møte for å gjennomgå den fatale Iran-kontrakten og også vurdere konsernsjef Olav Fjells fremtid i selskapet. Flere og flere er nå sikre på at det ender med at Fjell må forlate sin mektige posisjon. Kursen endte opp 1,03 prosent.

Foruten Statoil var det Opticom som stjal showet. Teknologiselskapet steg kraftig fra åpning, etter at den tidligere megleren Arne Fredly gikk ut i Finansavisen mandag og snakket varmt om aksjen. Fredly tror Opticom kan nå helt opp i 500 kroner til tross for at Intel langt på vei har snudd ryggen til selskapet.

Aksjen endte dagen med et løft på 24,91 prosent til 82,75 kroner. Det er det høyeste aksjen har vært siden midten av juni.

Fiskelykke
Oppdrettsselskapene fikk også en god mandag. Pan Fish viste seg som den sterkeste og steg 4,76 prosent. Like bak fulgte Domstein og Fjord.

Cruiseselskapet RCCL steg 5,57 prosent og Frontline la på seg 5,74 prosent.

Det var få tapere i åpningshandelen, men utover dagen ble taperlisten lenger og mer omfattende. Til slutt sto 43 selskaper notert med nedgang.

I.M. Skaugen topper listen med et fall på 10,9 prosent. Seismikkselskapet TGS falt 8,19 prosent. Av de større selskapene måtte Schibsted tåle et fall på 2,35 prosent og Telenor endte ned 0,6 prosent.

Hovedindeksen endte dagen på 152,68 poeng. Det er 1,03 prosent over fredagens sluttkurs. Det ble omsatt aksjer for 1,69 milliarder kroner.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot