*Nettavisen* Økonomi.

Flagger ut deler av Freia

Kraft Foods har vedtatt å flytte deler av Freias produksjon i Oslo til Litauen.

08.12.05 20:17

Ti prosent av produksjonen i Oslo skal flyttes ut, og 120 ansatte mister jobben.

Effektivisering
- Vi mener at denne restruktureringen vil gjøre Freia-produksjonen mer konkurransedyktig. Det å ha en effektiv produksjon, er den beste garantien for fremtiden, fastslår administrerende direktør Stefan Granlund.

Nedbemanningen vil skje i løpet av en toårsperiode.

Selskapet har satt av 60 millioner kroner for å hjelpe berørte ansatte, og målet er å gjennomføre omstillingen uten oppsigelser.

De ansatte ved Freia er likevel bekymret.

- Mange tenker nok på om det er de som må slutte eller om det er kollegaen, sier tillitsvalgt og styrerepresentant Anne-Berit Aker-Hansen til TV 2 Nyhetene.

Ansatte fortviler
Hun synes det er en trist dag.

- Det er knyttet mange minner til arbeidsplassen. Dette har vært en god arbeidsplass med et godt miljø. Ingenting vil bli som før, sier hun.

De ansatte reagerer særlig på at ledelsen vil effektivisere når selskapet allerede går med overskudd.

Fra 2002 til 2004 vokste overskuddet i den norske delen av Kraft Foods med nesten 40 prosent, fra 265 til 368 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Selv om store deler av produksjonen sendes ut av Norge, vil enkelte sjokolader fortsatt bli produsert her hjemme. Melkesjokolade, Firkløver, Helnøtt, kokesjokolade, Kvikk Lunsj, Melkerull, Smil, Krokanrull, Non Stop, Toffin og enkelte poseprodukter vil fortsatt bli laget i Norge, mens Japp, Mandelstang og Peanøttkubbe skal lages i utlandet.

Snart kan det bli ulovlig å flagge ut bedrifter til utlandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag