Flat ukestart på Wall Street

Til tross for liten bevegelse endte de store indeksene på Wall Street i pluss mandag.

14.09.04 13:18

Dagen startet med klar oppgang, men indeksene flatet ut utover dagen. Ny stigning i oljeprisen klarte likevel ikke å dra indeksene over i rødt.

- Bunnen nådd
Teknologi-aksjene sto for den største oppgangen mandag. Troen på at de dårlige tidene på teknologisektoren går mot slutten, holdt indeksen oppe. Ikke en gang skuffende tall fra mikrobrikkeprodusenten Broadcom, kunne få Nasdaq til å endre retning mandag.

Broadcom-akjsen steg på dagens nyheter, med 2,60 dollar til 30,30.

- Jeg tror mange mener teknologisektoren har nådd bunnen. De ønsker å være optimistiske og det er grunnen til at teknologiaksjene reagerer så bra, selv om nyhetene er dårlige, sier Michael Palazzi i SG Cowen Securities.

Investorene lot seg også oppmuntre av en rapport fra J.P. Morgan Securities som sa at skuffende inntjening hittil ikke ville påvirke årsresultatene.

Selskapet hevet også målet for Standard and Poor's 500-indeksen fra 1150 til 1200.

- Jeg tror markedsaktørene føler seg trygge på at nedbremsingen i sommer ikke vil fortsette, sier Bryan Piskorowski, markedsanalytiker i Wachovia Securities, til AP.

Ivan
Det var orkanen Ivan og frykten for at den skal skape problemer for oljeeksporten som sendte oljeprisen opp. Men dette påvirket altså ikke markedet i særlig grad.

Et fat ble mandag omsatt for 43,87 dollar, en oppgang på 1,06.

- Med litt mer optimisme tror jeg markedet kan klare tilbakeslag, så lenge de ikke blir for overveldende, sier Paul Mendelsohn, investeringstrateg i Windham Financial Services, til AFP.

Budkrig
Time Warner trakk budet på Hollywoods siste uavhengige filmstudio, Metro-Goldwyn-Mayer Inc., etter at Sony Corp. hevet sitt bud.

MGM-aksjen steg med 44 cent til 11,55, Sony-aksjen steg med 53 cent til 35,82 mens Time Warner-aksjen falt med 6 cent til 16,45.

Nøkkeltallene
Industri-indeksen Dow Jones endte opp 1,69 eller 0,02 prosent til 10.314,76 poeng. Teknologitunge Nasdaq steg 16,07 poeng eller 0,8 prosent til 1910,38, ifølge AP.

Den bredere Standard and Poor’s 500-indeksen steg 1,89 poeng eller 0,2 prosent, til 1125,81 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag