*Nettavisen* Økonomi.

Flatland må i fengsel

Hallvard Flatlands anke er forkastet av Høyesterett. TV-kjendisen må dermed gjøre seg klar til fire måneder bak murene.

07.01.05 14:03

Høysterett har fredag, i en særdeles korte kjennelse, forkatstet Hallvard Flatlands anke, etter at han i november ble dømt for uaktsomt utbytteheleri.

I kjennelsen fra Høyesteretts kjæremålsutvalg står det kort og lese:«Det ble truffet følgende beslutning: Anken tillates ikke.»

Dermed blir dommen stående, og Flatland må gjøre seg klar for fengsel. I tillegg inndrar staten nærmere 1,1 millioner kroner fra Flatland.

Liten rømingsfare
Dommen den gang ble litt mildere enn det Økokrim opprinnelig hadde tiltalt Flatland for, selv om retten mente hans handlinger lå tett opp til forsett.

I og med at Flatland bare er dømt for uaktsomt utbytteheleri, og at rømningsfaren er liten, er det stor sannsynlighet for at Flatland får åpen soning. Der kan Flatland bli satt til å gjøre alt fra gulvvask til spikring av paller.

Blir i TV 3
Det er også klart at TV 3 velger å beholde sin programleder, som i høst hadde en viss suksess med TV-showet Casino. Hvordan partene løser Flatlands fravær er usikkert.

TV 2 Nettavisen har ikke lykkes å få noen kommentarer til den forkastede anken, hverken fra Flatland selv, eller hans advokat Erling Lyngtveit.

Opprørt
Flatland er dømt for uaktsomt utbytteheleri av penger som travkjendis Atle Hamre presset ut av en skipsreder i Sandefjord.

Da lagmannsretten i november avsa sin kjennelse, karakteriserte en opprørt Halvard Flatland dommen som et justismord.

- Jeg er "imponert" over dommernes slalåmkjøring i forhold til hva som er troverdig fra Atle Hamre. Dette er et justismord! tordnet Flatland.

- Rettssikkerheten eksisterer ikke i Norge. Denne dommen vil bli anket til Høyesterett, holdt Flatland fram.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.