Gå til sidens hovedinnhold

Flere butikker holder ulovlig åpent: – Vi mister jo kunder om vi holder stengt og andre har åpne butikker

Til tross for forbudet mot påskeåpne butikker velger likevel en rekke dagligvareforretninger på over 100 m² å blåse i reglene.

(Avisa Oslo): Avisa Oslo er gjort kjent med at flere uavhengige dagligvarebutikker i Oslo holder åpent i helligdagene. En av dem er Istanbul supermarked på Hauketo.

Eier Ridvan Akinci sier han ikke var kjent med regelen om at butikker på over 100 m² skal holde stengt helligdager, og at han kun har gjort som en rekke andre butikker i området.

– Det er vanskelig å stenge butikken når de andre i nærheten holder åpent, sier.

– Vi mister jo kunder om vi holder stengt og andre har åpne butikker.

– Egentlig vil jeg også ha fri, legger han til.

Kjenner ikke reglene

Akinci sier butikken på Hauketo er på omkring 180 m².

Etter at Avisa Oslo gjorde han oppmerksom på at butikken er for stor til å holde åpent på helligdager, bestemt Akinci seg for å stenge.

Les også: Full forvirring rundt smittevernregler hos Kiwi og Rema: – Det er en del misforståelser

– Jeg stenger butikken så raskt jeg kan. Frukt- og grøntområdet er på omkring 80 m², og der er det varer som ikke holder seg. Jeg holder det åpent, resten av butikken stenger jeg.

- Aldri hørt noe om

Også Mortensrud Bazaar har åpne dører på langfredag. Butikken er på hele 600 m², men eier Meltem Yildrim sier heller ikke han var klart over at butikken er for stor til å holde åpent.

– Det har jeg aldri hørt noe om. Jeg har heller aldri fått noen tilbakemelding på at butikken skal være stengt på helligdager. Butikken ble bygget inn i senteret her på Mortensrud på en måte som gjorde det mulig å holde åpent nettopp på helligdager.

Les også: Reagerer kraftig på nedstengingen: Store kjeder varsler massive permitteringer

Også Yildrim viser til at en rekke andre lignende butikker alltid holder åpent på helligdager.

– Jeg får forsøke å stenge av frukt og grøntområdet. Det er mindre, så det kan jeg holde åpent. Om jeg får tak i sperrebånd. Alle butikkene er jo stengt, så det kan bli litt vanskelig.

Ifølge Lovdata kan det svi på pungen, hvis man blir tatt for å bryte regelverket. Ordlyden er som følger:

Den som forsettlig eller uaktsomt overtrer §§ 3 til 5 i denne lov, eller bestemmelser gitt i medhold av disse paragrafene, straffes med bøter.

Les flere saker fra Avisa Oslo her.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping