*Nettavisen* Økonomi.

Flere flyr fra Gardermoen

Foto: Heiko Junge/Scanpix

I oktober reiste nesten 1,4 millioner passasjerer via Oslo Lufthavn Gardermoen. Det 7,1 prosent flere enn i samme periode i fjor. Spesielt utlandstrafikken dro tallene opp.

10.11.04 15:22

På innlandet økte trafikken med 1,1 prosent, mens den til utlandet steg med 13,9 prosent. Ruteflygninger steg med 13,3 prosent, mens charter hoppet til værs med 18,3 prosent, opplyser Oslo Lufthavn (OSL) i en pressemelding onsdag.

Hittil i år har 12.658.969 passasjerer flydd via OSL. Det er 9,5 prosent flere enn i samme periode i fjor. To tredjedeler av veksten har kommet fra utlandspassasjerer.

- Flyselskapenes vinterprogram som startet 31. oktober og varer til 27. mars 2005 har en økning i tilbudet på cirka ni prosent. Dette indikerer at den sterke trafikkveksten vil fortsette inn i 2005, sier markedssjef Knut Stabæk ved OSL i meldingen.

De fleste flyr til enten Bergen, Trondheim eller København. Stavanger følger hakk i hæl. Alle disse rutene hadde færre passasjerer i oktober i år i forhold til samme måned i fjor. Hittil i år er det imidlertid bare København-ruten som har sunket mot samme periode i fjor.

Stockholm-ruten har steget mest, med 10 prosent sammenliknet med oktober i 2003. Hittil i år har 17,2 prosent flere dratt til den svenske hovedstaden. Størst økning de ti første månedene i år har Ålesund-flygningene hatt, med 18,6 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.