*Nettavisen* Økonomi.

Flere hotellkjeder forbereder ny nedstengning

Thon Hotel Opera sett fra utsiden

Nattsvarte meldinger fra norsk hotellbransje. Melder om syltynt belegg siste halvår 2020 og nå går det mot nedbemanninger. Foto: Thomas Paust (Mediehuset Nettavisen)

Bestillingene av kurs, konferanser og hotellrom for høsten er på et historisk lavmål. Flere hotellkjeder planlegger å stenge ned igjen.

10.09.20 04:59

– Vi er dessverre nødt til å vurdere nedstengning av hoteller igjen. For det ser ordentlig dystert ut nå, sier toppsjefen i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, til Dagens Næringsliv.

– Bedrifter og organisasjoner tør ikke samle folkene sine. De er redde for koronasmitte. Det ser ordentlig dystert ut, sier han. Spesielt gjelder dette i Oslo.

Les også: Knallharde tak og kutt i tøff bransje: – De som blir oppsagt for andre gang er det kanskje siste gang vi ser

Hotellkjeden Scandic meldte onsdag at belegget i september i gjennomsnitt ventes å ligge på 30–35 prosent. Det er omtrent en halvering av det som er normalt. Hotellkjeden varsler at ytterligere reduksjon i personalkostnader vil bli gjennomført i Norge og Danmark.

Tall fra selskapet Benchmarking Alliance, som samler inn tall fra brorparten av hotellene, viser at det kan gå mot en halvering av rombelegget i Bergen de siste fire månedene av året. Tallene for Oslo er enda verre.

Les også: Flere aktører tar kraftig oppgjør med katastroferapport: – Rent idioti!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.