*Nettavisen* Økonomi.

Flere hundre SAS-ansatte mister jobben

sas-fly

FÆRRE PILOTER: SAS må nøye seg med langt færre piloter enn tidligere, etter at fagforeningene ikke gikk med på SAS' løsningsforslag for å beholde flere piloter selv om kostnadene måtte kuttes. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

SAS-piloter godtok ikke selskapets forslag som kunne gjort det mulig for flere hundre å beholde jobben tross økonomiske utfordringer i selskapet.

16.09.20 12:42

Fagforeningene godtok ikke SAS sin lønsning som kunne ha reddet inntil halvparten av de oppsagte SAS-pilotene. Nå mister derfor flere hundre jobben, skriver Dagens Næringsliv onsdag.

I juni fikk 560 av SAS' piloter, som hadde vært ansatt kortest tid, varsel om oppsigelse. Flyselskapet er nødt til å kutte kostnadene sine grunnet koronakrisen, og har vært i dialog med flere pilotforeningen for å diskutere både midlertidige og permanente kutt. SAS ønsket å jobbe for at flere skulle få beholde jobben.

Les også: Leder i Flygerforbundet: – Det er ikke turbulens vi piloter er redde for (+)

SAS skal ifølge DN ha foreslått at 250-300 av de 560 pilotene kunne beholde jobben, dersom pilotene sa ja til en liste med varige kutt samt ønsket å jobbe deltid i en periode under koronakrisen.

Les også: Kundeslakt og tidenes verste tall: - Tror ikke jeg får igjen pengene

– Det er ikke noen ytterligere dialog mellom partene etter at pilotforeningene valgte å ikke akseptere SAS’ siste forslag til løsning, skriver informasjonssjef John Eckhoff i en epost til DN.

Les også: SAS legger ned crew-basene i Stavanger og Trondheim

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.