*Nettavisen* Økonomi.

Flere lavprisselskaper til Gardermoen

Tre lavprisselskaper skal i løpet av de neste månedene starte ruter fra Oslo Lufthavn Gardermoen. I tillegg er belgiske Virgin Express også interessert.

07.01.04 06:42

Det belgiske selskapet har varslet at de ønsker å starte opp så snart det har ledig kapasitet. Flygningene skal gå til Brussel.

Men Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) har ikke inngått noen avtale med Virgin Express ennå, skriver Dagsavisen.

I februar starter nederlandske JetSky sine flygninger, med spanske Hola og tyske LTU som skal fly for selskapet. Rutene skal gå til til Amsterdam, Aten, Billund og Milano fem ganger i uken, i tillegg til to avganger tre dager i uken til Liege.

Nederlandske Basiq Air er neste selskap ut, og starter i mars med daglige flygninger til Amsterdam. Fra slutten av mars skal tyske Germanwings fly til Köln/Bonn tre ganger i uken.

Senior finansanalytiker Hans-Erik Jacobsen i First Securities mener lavprisselskapene er kommet for å bli. Jacobsen tror de andre selskapene vil miste markedsandeler til billigselskapene. Analytiker Bjørn Bakkevig i DnB NOR mener på sin side at Europa er på vei til å bli et gigantisk lavprismarked.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.