I et hektisk døgn jobbet Ving på spreng for å redde høstferiene til kundene sine etter at det ble kjent at morselskapet Thomas Cook skal avvikles. Tirsdag går alle Vings flyginger som normalt.

Nettavisens livestudio med de siste oppdateringene om Thomas Cook og Ving

– Nå er det business as usual, erklærer en lettet pressekontakt Siri Røhr-Staff.

Hun opplyser at de holder løpende kontakt med reisende som ikke kom seg hjem mandag, fordi flyene ble kansellert. Høyeste prioritet er å få dem hjem, sier Røhr-Staff.

– De har alle steder å bo, og de får mat og drikke, sier hun.

Hun forsikrer om at også de som har bestilt ferier med dem framover, vil kunne reise som planlagt.

– Ving Norden står på egne bein med støtte fra långivere og banker, og på sikt kommer vi til å få nye eiere. Den situasjonen vi befinner oss i nå, er vi veldig trygge i, sier Røhr-Staff til NTB.

– Vi har flere interessenter. Ving-gruppen i Norden har jo vært en veldig god butikk i mange, mange år, så det er flere som er interessert, fortsetter hun.

Massiv støtte

Hun melder om en overveldende støtte fra kundene i døgnet som har gått.

– Det har vært en storm av lykkønskninger og takknemlighet og heiarop fra kundene våre. Alle som har jobbet disse to døgnene, har vært så takknemlige og grått fordi vi har fått så mange positive tilbakemeldinger

Derfor føler hun seg trygg på at kundene fortsatt vil våge å kjøpe ferier fra Ving.

– Det at vi klarte å dra i land dette og klarer å stå på egne bein, det har styrket oss, mener Røhr-Staff.

Ferier kansellert

Det britiske morselskapet Thomas Cook meldte natt til mandag at selskapet teknisk sett var konkurs og skulle avvikles. Det skapte kaos og usikkerhet blant alle som var på ferie med Ving, eller som skulle reise med selskapet de neste dagene. Mediene spredte historier om høstferier og bryllupsreiser som gikk i vasken.

– De som ikke fikk reist i går, vil få pengene tilbakebetalt. De får beskjed om hvordan de skal forholde seg framover, sier pressekontakten.

Og fra og med tirsdag går altså reisene som planlagt, også med flyginger med Thomas Cook Airlines Scandinavia, som også er et selvstendig selskap, men eid av britiske Thomas Cook.

Sikret driften

Vings virksomhet er sikret med støtte fra banker, långivere og garantister, opplyste administrerende direktør Magnus Wikner i Vinggruppen i Norden mandag. For Vings reisende får konkursen til Thomas Cook dermed ingen direkte innvirkning.

Selskapet opplyste mandag kveld at de jobbet med å ta vare på reisende som ble stående på bakken mandag etter at en rekke flyginger ble kansellert.

– Hvis du har en bestilt reise med avgang på tirsdag, vil flyet ditt gå som normalt. Skulle det skje en endring av tidspunkt, informerer vi kunder via SMS. Kunder som er på destinasjonen og venter på hjemreisen, vil bli varslet om reisetidspunkt via SMS, opplyste Ving mandag kveld.

Problemer med betaling

Ving Norge hadde 9.101 reisende ute på tur, de fleste på pakketur, da konkursen rammet morselskapet.

Det har vært en del turbulens på enkelte hoteller når det gjelder betaling i kjølvannet av Thomas Cook-konkursen, opplyser Ving.

– I løpet av de nærmeste dagene kan det fortsatt forekomme problemer, noe vi beklager. Vi har løpende kontakt med de berørte partene for å løse dette, skriver selskapet.

(©NTB)