Flere turister strømmer til Norge

Ferie- og fritidstrafikken til Norge har vært nede i en dyp bølgedal de siste seks årene, men nå er besøkstallene endelig på vei opp.

Hvert eneste år siden 1998 har turisttrafikken til Norge gått ned. Men i 2003 snudde trenden. Vel 3 prosent flere turister kom hit i fjor enn året før, og de overnattet 5 prosent mer enn i 2002.

Tallene er hentet fra Transportøkonomisk institutts gjesteundersøkelse for 2003, og resultatene er gledelige for Innovasjon Norge. De viktigste markedene Tyskland, Sverige og Danmark er ifølge direktør Børre Berglund i Norges Turistråd i meget god vekst. Også Nederland, Italia, Frankrike og Spania viser gode tall.

- Økningen i gjestedøgn fra 17,3 til 18,3 millioner er formidabel og flere prosent større enn vi hadde forventet, sier Berglund til NTB.

Utviklingen på det engelske markedet, som ifølge Berglund har utviklet seg godt de siste årene, er litt foruroligende, mener han. Antall innreiser har økt med 3 prosent til 152.000 i fjor, men antall gjestedøgn har gått ned med 6 prosent.

- Vi må finne ut av hva som er skjedd her, sier Berglund.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag