Flertall avverget ny matstreik

Foto: (Foto: Morten F. Holm / SCANPIX)

Et klart flertall av de transportansatte har gitt sin tilslutning til forhandlingsresultatet i grossistoppgjøret. Dermed blir det ingen ny matstreik.

15.06.04 14:18

Forhandlingsresultatet kom på bordet etter fem ukers streik. Dette innebærer blant annet at arbeidsgiverne i HSH må betale to tusen kroner per ansatt inn til et fond som skal styrke oppslutningen om fagforeningene lokalt. Resultatet ble anbefalt med seks mot tre stemmer i forhandlingsutvalget.

I LO-forbundet Norsk Transportarbeiderforbund deltok hele 89 prosent av 2050 stemmeberettigede medlemmer i uravstemningen. Dette er den høyeste deltakelsen noensinne.

1126 medlemmer (61,8 prosent) stemte ja til forhandlingsløsningen, 640 medlemmer (35,1 prosent) stemte nei.

Også i I YS-forbundet Prifo og i Yrkestrafikkforbundet var ja-flertallet klart.

Per Østvold, leder i Norsk Transportarbeiderforbund sier at han er svært fornøyd med den rekordstore oppslutningen og med ja-flertallet.

- Etter en langvarig konflikt er det bra at et så klart flertall har stemt ja til forhandlingsresultatet. De mener at det kompromisset som ble forhandlet fram, er et viktig skritt for å styrke fagforeningene lokalt, sier han i en kommentar.

- Samtidig må vi ta til oss at hele 35 prosent stemte nei. Det er et viktig signal om at kampviljen er stor blant våre medlemmer og at kravet om et eget tarifftillegg til de organiserte, står sterkt. Mye tyder på at det kan bli omkamp om dette kravet om to år.

Jack Nielsen, leder i Yrkestrafikkforbundet, er også fornøyd med det klare ja-flertallet. I en kommentar sier han hadde tro på et ja-flertall, men ikke så overveldende som det ble.

- Vi har satt gratispassasjerproblemet på dagsorden, og svaret vi har fått viser at folk er fornøyd. Hvor fornøyd vi vil være med avtalen om to år vil avhenge av om fondet blir brukt fornuftig og etter intensjonen, mener Nielsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.