*Nettavisen* Økonomi.

Flertall for olje og gass i nord

En fersk undersøkelse viser at tre av fem nordmenn synes det er riktig å satse på olje- og gassvirksomhet i nordområdene.

02.01.06 14:31

MAJORSTUA (TV 2 Nettavisen): En undersøkelse gjennomført på oppdrag fra NHO viser et klart flertall for utvikling av olje- og gassvirksomhet i nordområdene.

14 prosent mener det er galt
58 prosent sier at det er riktig å stase på olje og gassvirksomhet. Kun 14 prosent mener det er galt.

NHO inviterte mandag ettermiddag pressen for å legge frem resultat fra undersøkelsen og sine visjoner for nordområdene.

- Vi ønsker å vise at vi kan få økt aktivitet over hele landet gjennom å bruke resursene i nord, sier direktør for næringspolitikk i NHO, Petter Haas Brubakk.

- Vi ønsker å bidra til at det blir mer politisk handling for det som bør gjøres i nordområdene, fortsetter Haas Brubakk.

Samme velstand som på vestlandet
Undersøkelsen viser også at det er større flertall for olje- og gassvirksomhet blant befolkningen i nord enn i sør. De som er mest skeptisk til å slippe oljeselskapene løs i landsdelen bor i Oslo. Der mener kun 54 prosent at det er riktig å satse på utvikling av olje- og gassvirksomheten.

I undersøkelsen er det stilt en rekke spørsmål til hva folk tror om utviklingen til olje- og gassvirksomhet i nord. 64 prosent mener at man vil oppleve samme økonomiske utviklingen i nord som man har opplevd på vestlandet og i sær i Stavanger.

Høyre og Arbeiderpartiet
Men ikke alle er like positive, ifølge undersøkelsen. Størst motstand er det hos velgerne til SV, RV og Venstre. Velgerne til Høyre og Arbeiderpartiet er mest positive.

Undersøkelsen ble gjennomført av MMI i desember 2005.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag