Gå til sidens hovedinnhold

Flertallet tror på rentehopp

Hele ni av ti bedriftsledere tror rentenivået vil øke i løpet av året, viser en fersk undersøkelse fra DnB NOR.

Til sammenlikning trodde halvparten av bedriftslederne at Norges Bank ville heve renten i en tilsvarende undersøkelse for ett år siden, skriver DnB NOR i en pressemelding mandag.

Fire av ti så den gang for seg at renten kunne holde seg stabil eller synke. I den ferske undersøkelsen var det svært få bedriftsledere som trodde det samme.

Sjeføkonom Øystein Dørum i storbanken er ikke overrasket over at forventningene har endret seg det siste året.

- Det er nok en utbredt oppfatning at rentebunnen er nådd for denne gang. Mange regner med at det norske rentenivået kommer til å bevege seg sakte, men sikkert oppover, sier han i meldingen.

I løpet av de neste 12 månedene tror DnB NOR Markets at Norges Bank vil heve renten med ett prosentpoeng. På årets første rentemøte, som er førstkommende onsdag, ser imidlertid ikke storbanken for seg at sentralbanksjef Svein Gjedrem vil endre renten.

Dørum tror første renteheving i år vil komme på møtet 16. mars, på 0,25 prosentpoeng. Deretter ventes det en tilsvarende økning i juni, og så to hopp til høsten. Norges Bank vil gå forsiktig frem for å hindre at kronen styrker seg ytterligere.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken