Gå til sidens hovedinnhold

Fløibanen med tidenes rekordår

Med 1,2 millioner påstigninger i fjor er direktør Trond Amland optimistisk til nyåret.

Ikke alle satte nye bunnrekorder i 2008. Tvert imot leverte Fløibanen sitt beste resultat noensinne. I løpet av året ble det registrert 1 250 868 påstigninger, en økning på 60 145, eller fem prosent, i forhold til 2007.

- Resultatet er over all forventning, og er et resultat av langsiktig satsing på produktutvikling og markedsføring, sier Fløibanedirektør Trond Amland fornøyd til Nettavisen.

Nå mener han bedriften står godt rustet i kampen mot finanskrisen.

- Denne rekorden er veldig viktig for Fløibanen i det at vi nå kan stå styrket i noe av usikkerheten knyttet til 2009. Vi får mange ulike signaler, men vi er optimistiske, sier Amland.

- Skyldes sommertrafikken
Den store økningen i 2008 skyldes i stor grad økning i sommertrafikken, og både individuelt reisende, gruppereisende og cruisepassasjerer viser en fin økning i 2008.

Juli måned ble den mest besøkte måneden med rundt 260 000 påstigninger, noe som utgjør 20 prosent av det totale årsbesøket ved Fløibanen. Dagsrekorden i 2008 var på 13 500 påstigninger.

- Bergenserne reiser med Fløibanen for å komme raskt fram og for å vise fram byen sin. Turistene reiser med Skandinavias eneste Fløibane av sitt slag, og for å nyte utsikten, sier Amland.

I tillegg til lokalbefolkningen og norske tilreisende, besøkes Fløibanen av tilreisende fra hele verden. Her lister Amland stabilitet fra sine tradisjonelle markeder som Storbritannia, USA, Nederland, Tyskland, Japan. I tillegg er det registrert nye markeder som Russland, Kina og Asia for øvrig.

- Folk vil være aktive i sin fritid og komme seg ut. Her er Fløibanen en kjapp og grei måte, noe som bidrar til at den er den mest besøkte turistattraksjonen på hele Vestlandet, skryter Amland stolt.

Les flere økonominyheter på Nettavisen Økonomi

Kommentarer til denne saken