Gå til sidens hovedinnhold

Flyselskap diskriminerer nordmenn

Nordmenn risikerer å betale mer for en flybillett enn personer av utenlandsk opprinnelse. Flyselskapene kaller forskjellsbehandlingen for «etnisk pris».

Det skriver VG mandag.

Pervez Iqbal betalte 9.500 kroner for å fly med første klasse til Pakistan. Kameraten, Thor Werner Andersen (45), betalte 13.300 kroner for økonomiklasse på det samme flyet.

– Hvis jeg måtte betale mer for å fly med SAS siden jeg har pakistansk opprinnelse, hadde det blitt ramaskrik, sier Iqbal.

De to skulle fly med Pakistan International Airlines, PIA. Zaeem Quraishi, som representerer PIA i Norge bekrefter at det eksisterer egne priser for ikke-pakistanere.

– Hvis en etnisk norsk ikke skal forandre returdatoene, får de samme pris. Men hvis man skal gjøre endringer, gjelder ikke-etniske priser, sier Quraishi til VG.

PIA er ikke alene om denne praksisen. Thai Airways, KLM, Singapore Airlines, Lufthansa har i mange år solgt billigere billetter til enkelte minoritetsgrupper.

Selv personer som er født og oppvokst i Norge, og som har norsk statsborgerskap, får tilgang til spesial-tilbudet, hvis de har utenlandske navn.

(NTB)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn