Flyselskapene til kamp mot EU

Samtlige europeiske flyselskap går nå til kamp mot EU for å få stoppet et regelforslag som skal sikre flypassasjerer erstatning dersom flyet overbookes.

Flyselskapene påpeker at de nye reglene vil føre til en enorm økonomisk belastning, og i verste fall kan føre til konkurser i en allerede hardt rammet næring.

EU-forslaget vil føre til at kompensasjonen økes opp til det dobbelte av dagens satser, hvis flyselskapet har solgt deg en billett på en avgang som allerede er fullbooket.

Ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter, vil de nye reglene kunne komme til å belaste bransjen med en årlig utgift på drøyt 8 milliarder kroner.

Reglene, hvis de blir vedtatt, vil kunne føre til at flyselskapene blir tvunget til å slutte å selge såkalte interlining-billetter hvor flere selskap samarbeider. Alternativet blir å selge enkeltbilletter på lokale strekninger, noe som vil føre til dyrere flybilletter og at passasjerene selv må frakte bagasjen ved flyskifte.

De nåværende reglene for kompensasjon sikrer passasjerer som blir utsatt for overbooking 300 euro. EU vil fordoble beløpet til 600 euro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.