*Nettavisen* Økonomi.

Flytoget advarer: Kan bli nedlagt dersom nytt togtilbud vedtas

Jernbanedirektoratets forslag om å integrere flytogtilbudet i den øvrige togtrafikken kan innebære at tilbudet legges ned, mener Flytoget.

ADVARER: Jernbanedirektoratets forslag om å integrere flytogtilbudet i den øvrige togtrafikken kan innebære at tilbudet legges ned, mener Flytoget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Flytog-direktør Philipp Engedal advarer om at Flytoget kan avviklet.

22.11.19 20:19

Jernbanedirektoratets forslag om å integrere flytogtilbudet i den øvrige togtrafikken kan innebære at tilbudet legges ned, mener Flytoget.

I en utredning fra Jernbanedirektoratet om fremtidig organisering av tog og kapasiteten på skinnene i og rundt Oslo for å utnytte kapasiteten best mulig, foreslås det å integrere flytogtilbudet i den øvrige togtrafikken fram mot 2028, skriver DN.

Ifølge avisa betyr det i klartekst at det bare skal finnes ett togtilbud mellom hovedflyplassen og Oslo.

Flytog-direktør Philipp Engedal sier til DN at dersom direktoratet gjør alvor av integreringsplanene, vil Flytoget bli avviklet.

– Da legges Flytoget ned. Et slikt forslag er begynnelsen på slutten for oss, og det vil bli definitivt punktum i 2028, sier Engedal.

Flytoget fraktet rekordmange passasjerer, nær 7 millioner, til og fra Gardermoen i fjor.

Første fase i utredningsarbeidet ble levert til Samferdselsdepartementet i februar. Den endelige rapporten er fortsatt ikke ferdig.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.