*Nettavisen* Økonomi.

Flytoget tror på overskudd

USUNT: Mange av Flytogets ansatte sitter stille hele dagen. I tillegg spiser de ofte usunn mat noe som gjør dem trøtte og slappe. Foto: (Scanpix)

Flytoget har tro på overskudd i 2004. Resultatforbedring på 23 millioner kroner i første halvår gir håp om at dette året skal bli det første med overskudd i selskapets snart seksårige drift.

- Sterk vekst i luftfarten og stram kostnadsstyring i selskapet er hovedgrunnene til selskapets forbedrede resultater i årets første halvår, konstaterer administrerende direktør Thomas Havnegjerde.

Flytoget opplevde i perioden 2001-2003 fallende passasjertall og måtte derfor gjennomføre betydelige effektiviseringer i selskapet.

I løpet av dette årets seks første måneder økte antall passasjerer med 130.000 sammenlignet med samme periode i fjor.

I første halvår ble resultatet før skatt 25 millioner kroner, mot 2 millioner i fjorårets første halvår. Driftsinntektene økte med 9 millioner kroner til 258 millioner, mens driftsresultatet endte på 42 millioner kroner.

Havnegjerde sier at halvårsresultatet gir et noe mer positivt bilde enn hva som er reelt.

- Juli og deler av august er måneder med mindre trafikk, og med en stor andel faste kostnader påvirker dette resultatet negativt. Det er også usikkerhet rundt utviklingen i markedet for flyreiser nå som flyselskapene øker prisene, sier han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.