*Nettavisen* Økonomi.

Flytrafikken i Norge faller kraftig

Oslo 20100616. Ingen lange køer foran sikkerhetskontrollen i avgangshallen på Oslo Airport Gardermoen onsdag morgen, til tross for vekterstreiken.

FÆRRE FLYR: Avinor, som eier de største norske flyplassene, som Gardermoen, melder om klar nedgang siden utbruddet av Corona-viruset i Norge. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Avinor melder om umiddelbart fall.

10.03.20 09:39

Som følge av Coronaviruset er flytrafikken i Norge kraftig ned.

Det melder Avinor i en børsmelding.

Følg siste utvikling rundt Corona-viruset her.

Umiddelbart etter at det første tilfellet av korona-viruset i Norge ble bekreftet 26. februar, falt flytrafikken med fem prosent ut måneden.

Klar nedgang

Denne trenden har fortsatt og den første uken av mars var det en tydelig nedgang i den totale trafikken på Avinors flyplasser.

Les også: Ber alle Italias 60 millioner innbyggere holde seg hjemme

- Vi ser en klar nedgang i flytrafikken i begynnelsen av mars, og vi venter at dette vil fortsette så lenge vi har situasjonen med koronaviruset, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Han sier det er vanskelig å angi eksakt hvor lenge denne trafikknedgangen vil fortsette.

Les også: Nå får du luksusferie til rekordpris: - Aldri sett det så billig

- Det vi vet er at det er vesentlig færre reisende til og fra norske flyplasser enn hva som er normalt, og årsaken er koronaviruset. Derfor vil vi oppfordre alle reisende til å sette seg godt inn i de råd som kommer fra norske helsemyndigheter slik at man er godt forberedt før man skal ut og fly, sier han.

Avinor venter at både utenriks- og innenriks flytrafikk vil falle fremover.

SAS- og Norwegian-kutt

SAS og Norwegian har kuttet avganger, og turoperatører som Apollo har kuttet avbestillingsfristen for å få flere bestilinger. Flyselskap har også innført gratis ombooking hvis folk vil reise et annet sted, eller dra senere.

Choice-kjeden har også meldt om kraftig fall i bookinger og har meldt at de permitterer flere hundre ansatte.

For reisende som ikke frykter smitte er det forøvrig enorme kupp for tiden. Du får sydenturer til under 400 kroner og luksuscruise i Middelhavet for mindre en to netter på hotell i Norge.

Men selv om dette er billig, bør du samtidig huske at Coronoaviruset også har hatt en annen effekt. Den har nemlig senket kronekursen til sitt svakeste noensinne, slik at prisene i ferieland som Hellas og Spania er rekorddyre for norske turister.

Les også: Kronen på sitt svakeste mot euro noensinne

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag