*Nettavisen* Økonomi.

Fnyser av kravet om lønnsfrys: Dette er sykepleier-toppen lei av å gjenta

NEPPE NULL: Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet vil ikke høre snakk om nulloppgjør i år uten at vi diskuterer samfunnsmessige konsekvenser.

NEPPE NULL: Lill Sverresdatter Larsen i Sykepleierforbundet vil ikke høre snakk om nulloppgjør i år uten at vi diskuterer samfunnsmessige konsekvenser. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

For Norges Sykepleierforbund er det uaktuelt med null lønnsvekst i 2020 uten å se dette i en større sammenheng.

Som en del av koronadugnaden krever nå flere at de statsansatte skal ha null lønnsvekst i år.

«Derfor bør alle offentlige ansatte få null i lønnsoppgjøret for koronaåret 2020», skriver blant annet Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum i en lederartikkel torsdag.

Sykepleierne er en stor gruppe med om lag 100.000 aktive medlemmer, der mange av medlemmene i Norges Sykepleierforbund (NSF) er offentlig ansatte. Konfrontert med kravet om null i lønnsvekst i tariffoppgjøret til høsten, svarer forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen:

Les også: Regjeringen anslår hvor høy lønnsveksten kan bli i koronakrisen

Sterke meninger

- Vi diskuterer ikke et nulloppgjør. Det er allerede sterke meninger om dette blant våre medlemmer. Tariffoppgjøret starter 15. september, men vi diskuterer ikke nulloppgjør uten at vi beregner de samfunnsøkonomiske konsekvensene på lang sikt.

- Vi er opptatt av balanse mellom næringslivet og det offentlige. Men vi har også som ambisjon om å bli anerkjent for kompetanse og ansvar, og vi får ikke et sunt og godt næringsliv uten et godt helsevesen, fortsetter hun.

Den norske lønnsoppgjøret baserer seg på den såkalte frontfagsmodellen, at oppgjøret i konkurranseutsatt sektor kommer først. Det danner normen for lønnsoppgjøret i skjermet sektor, det offentlige.

- Vi har diskutert denne modellen tidligere og funnet at den fungerer ikke veldig godt for vår del. Modellen tar ikke høyde for balanse mellom næringsliv og offentlige tjenester, hevder forbundslederen.

Anerkjennelse

- Forventer dere noe ekstra som takk for koronainnsatsen?
- Vi forventer at vi får anerkjent kompetanse og ansvaret og den kritiske samfunnsfunksjonen som situasjonen vi står oppe i tydelig viser. Norge mangler i dag 6000 sykepleiere for å sikre sikre helsetjenestene i en normalsituasjon, men også for beredskap ved neste pandemi. Ifølge tall fra NAV FRA 2019 står det 5900 stillinger ledige, og 1 av 5 forlater yrket etter ti år, svarer Larsen.

Forbundslederen mener vi ikke bør lukke øynene for at sykepleierne har vært underbetalt siden NSF så dagens lys i 1912. Det er altså 108 år å ta igjen.

- Vi er opptatt av næringslivet og har forståelse for betydningen det har også for velferdstjenester og ser at det utdeles krisepakker. Det er også nødvendig og viktig å sikre helsetjenestene både i en normal situasjon og i en krisesituasjon.

- Det henger nært sammen med økt kapasitet i helsetjenesten og at vi kanskje ikke trenger å stenge ned eller å innføre andre dramatiske tiltak, formaner Larsen.

Les også: Fryser Ernas lønn - SP-Vedum krever lønnskutt for statlige ledere

500.000 som topplønn

Det utdannes ca. 3000 sykepleiere i året. Ifølge Larsen tjener en gjennomsnittlig nyutdannet sykepleier i dag 410.000 kroner. Har de ti års ansiennitet, kan de se frem til 500.000 i årslønn. Sykepleiere med spesialutdanning ligger OM LAG 50.000 kroner over det.

- Spesialsykepleiere pleier å si at for å ta igjen den ekstra utdanningen med lån, må du jobbe i 25 år. Å utdanne sykepleier som slutter etter kort tid er dyrt for samfunnet, sier Larsen.

En problematikk er at medlemmene ikke har råd til egen bolig. Den såkalte sykepleierindeksen viser at en sykepleier i Oslo nå kun har råd til 3-5 prosent av boligene hvis de skal holde seg innenfor boliglånsforskriften. Og det forutsetter en lønn på friske 550.000 kroner.

Les også: Lisbeth sitter med flybilletter for 170.000 kroner - jeg ble kokforbanna

Lei

- Er det bare økt lønn som skal til for å få flere sykepleiere til å bli værende i jobben?
- Jeg begynner å bli litt lei av å gjenta dette mantraet om lønn, heltid og arbeidsmiljø. Lønn motiverer naturlig nok, men det handler også om heltidsstillinger, arbeidsmiljø, også forstått som arbeidstid og helgevakter til å leve med yrket, samt gode nok smitteverntiltak.

Larsen poengterer at i effektiviseringen av sykehusene er det tatt bort stillinger fra særlig renhold og andre administrative gjøremål. Disse jobbene faller nå på sykepleierne.

- Sykepleiere som blir satt til å vaske senger, må være de dyreste renholderne i Norge.

- Hva med profesjonskampen i helsevesenet, er den ødeleggende?
- Vi er ikke opptatt av profesjonskamp, vi er opptatt av oppgaveløsning med pasienten i sentrum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag