Gå til sidens hovedinnhold

Fondsforvalter frikjent i lagmannsretten

Fondsforvalter Atle Ulrichsen er i Borgarting lagmannsrett frikjent for tiltalen om brudd på verdipapirhandelloven i forbindelse med forvaltningen av Halden kommunes pensjonskasse.

Det melder NTB.

Ulrichsen ble også frikjent for samme tiltale av en enstemmig tingrett.

- Når vi fikk en full og enstemmig frifinnelse i tingretten synes jeg personlig det er merkelig at staten kjører videre mot en enkeltperson, sa Atle Ulrichsen til TV 2 Nettavisen etter at han ble frikjent i tingretten i januar.

Ulrichsen var daglig leder i Boston Assets Management som forvaltet 270 millioner kroner for pensjonskassen i Halden. Etter flere år med overskudd i forvaltningen av pengene, gikk forvaltningsselskapet på en smell i 2000 og 2001, som medførte et tap for pensjonskassen på 55-60 millioner kroner.

Selskapet ble etterforsket av Økokrim som tok ut tiltale mot Ulrichsen. Økokrim mente at Boston Assets tok for stor risiko, at selskapet ga uriktige eller villedende informasjon og tok for høye honorarer.

- Jeg håper at Ulrichsen etter to frifinnende dommer nå får fred og kan fortsette med sitt liv og sitt yrke, sier hans forsvarer, advokat Per Magne Ristvedt til NTB.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien