Gå til sidens hovedinnhold

Fondsforvalter gjør narr av NSB med «forslag» til nye organisasjonsnavn

Latterliggjør NSB med forslag til forkortede organisasjonsnavn.

Tirsdag lanserte NSB sitt nye navn for selskapet med brask og bram. Men det har blitt en heller trang fødsel for «Vy» blant det norske folk.

Her kan du se opptaket fra pressekonferansen:

Ikke bare har flere politikere slaktet det nye navnet til NSB og Nettbuss, men også internett har reagert sterkt på de to bokstavene.

Nå har fondsforvalteren Holberg Fondene gitt sin mening om saken, sneket inn i en av plansjene på sin siste utgave av «Holberggrafene».

Les også

Lavmål av publikumsfrieri hvis Stortinget skal nekte NSB å skifte navn

Mø, Kø og Øl

Under overskriften «ha en fremtidsrettet helg» presenterer fondsforvalteren NSBs nye navn, samt en rekke forslag til flere kjente organisasjoner.

Landbruksdirektoratet blir blant annet foreslått omdøpt til «Mø», Statens vegvesen til «Kø» og Vinmonopolet til «Øl» (se hovedbildet øverst i saken).

Plutselig virker ikke «Vy» så dumt allikevel, men det skal legges til at navnene naturlig nok er ment som latterliggjøring av NSB.

Les også

NSB skifter navn

Les også

Vedum om navnebytte da Sp hadde ansvaret: «Skjedde dumme ting da òg»

- Tar tid

Men til tross for harseleringen fra både den og andre kanten lar ikke designerne av det nye navnet seg påvirke nevneverdig.

- Vi var forberedt på reaksjoner når en så etablert merkevare som NSB, og Nettbuss, skulle skifte navn, sa direktør i Snøhetta, Martin Haakon Gran til Nettavisen tirsdag.

Han fortalte videre at de har vært ydmyke til prosjektet som har foregått i ett år.

- Forandringer tar tid å venne seg til, og det kommer nok også til å ta noe tid før folk venner seg til navnet og det begynner å vokse på folk. Det er et modig valg, både av navn og en omfattende visuell identitet, som er utenfor kategorispråket, sa han.

Les også

Snøhetta: - Vi var forberedt på reaksjoner på navnet Vy

Les også

Erna Solberg om Vy: - Jeg er litt gammelmodig i sånne spørsmål

Les også

Vy: Venstre-populismen blomstrer

Kommentarer til denne saken