Gå til sidens hovedinnhold

Fondssparing på vei tilbake

I løpet av de siste månedene har 3,5 milliarder kroner blitt overført til de ulike aksjefondene. Men da kursene var lavest valgte vi å holde oss borte.

Små og store investorer kjøpte aksjefondsandeler for 650 millioner kroner i august. Selv om børsen har gått kraftig opp i sommer, er ikke troen på en videre oppgang svekket, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er en helt annen verden å være fondsforvalter i nå enn det var bare for kort tid siden, det er det ingen tvil om. Børsene har gått opp og verdiene går opp, samtidig som at folk tror at markedene skal videre opp, sier Jan Penne i DnB Investor til Dagens Næringsliv.

Penne synes imidlertid det er trist at investorene ikke kjøpte da kursene var lave.

Skagen er blant de fondene som har trukket flest kunder. I august mottok de 303 millioner kroner, og dette er nesten halvparten av det totale markedet. Men rekordmåneden var juli. Også Odin-fondene trekker en stor andel kunder.

Tom Rathke i Avanse Fondsforvaltning opplyser til Dagens Næringsliv at kundene for tiden er svært opptatteav å kjøpe sikrede produkter, men at tradisjonelle aksjefond også selger godt.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley