Foodora har vært etterforsket av Konkurransetilsynet siden februar 2021, på bakgrunn av mistanke om at selskapet var dominerende og hadde benyttet seg av eksklusivavtaler med samarbeidende restauranter, som kan være brudd på konkurranselovens forbud mot misbruk av dominerende stilling.

– Vedtaket fra Konkurransetilsynet sikrer at restauranter som har avtale med Foodora, står fritt til å velge om de også vil samarbeide med andre matbestillingsplattformer. Dette vil kunne bedre konkurransen og dermed kunne gi et bedre tilbud for kunder som kjøper restaurantmat fra matbestillingsplattformer, sier avdelingsdirektør Hanne Dahl Amundsen.

Les også: Boikotter Postnord og Zalando: – Det er skammelig

Foodora er ikke enige i Konkurransetilsynets bekymring, men har likevel forpliktet seg gjennom såkalte avhjelpende tiltak til å ikke inngå eksklusivavtaler med restauranter, slik at restaurantene også kan samarbeide med andre matbestillingsplattformer.

Les også: Fikk strømregning på 217.000 kroner: – Veldig urolig

Foodora kan for eksempel ikke ekskludere restauranter, eller innføre insentiver eller press mot enkeltrestauranter. Foodora kan heller ikke ta høyere pris fra en restaurant som følge av at den også velger å samarbeide med andre plattformselskaper, skriver tilsynet. Tiltakene har en varighet på tre år fra vedtakstidspunktet.

(©NTB)