*Nettavisen* Økonomi.

For trege med rentebinding

Vi binder renten på feil tidspunkt, mener bankene. Den siste tiden har nivået vært rekordlavt, men likevel velger få å gå inn i fastrenteavtaler.

03.03.05 08:48

- Nordmenn oppfører seg i fastrentemarkedet som de gjør i aksjemarkedet. Kjøper når det er dyrt, sier assisterende banksjef Kjell Kråkmo i Nordea til NRK.

Kråkmo mener vi sammenlikner på feil grunnlag. Mange ser på den flytende renten mot de faste, og ender med å binde på enten for tidlig eller for sent.

Høsten 2002, før Norges Bank begynte å sette ned styringsrenten, lå den faste renten lavere enn den flytende. Da valgte mange nordmenn å gå inn i fastrenteavtaler. Problemet er bare at en lavere fastrente er et tegn på at markedet venter et rentefall.

Nå har vi rekordlave flytende og faste renter, men likevel har ikke andelen som binder renten hos Nordea og DnB NOR steget i det siste. Hos Fokus Bank har imidlertid flere gått inn i slike avtaler.

Kråkmo forstår at mange kvier seg, ettersom renteutgiftene vil stige mot et flytende nivå. Men det kan lønne seg i det lange løp, når renten igjen går opp. I tillegg er det veldig greit hvis du har behov for en forutsigbar økonomi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.