Forbrukerombudet refser BI

BI-rektor Torger Reve får på pukkelen av Forbrukerombudet.

BI-rektor Torger Reve får på pukkelen av Forbrukerombudet. Foto: (Foto: Scanpix)

Forbrukerombudet ber Handelshøyskolen BI om å endre betalingsvilkårene for studenter som avbryter studiene. Hvis ikke risikerer skolen høye bøter.

21.06.04 10:04

BI opererer i dag med vilkår som gjør at studentene må betale skolepenger for hele studieåret (to semestre) selv om de skulle si opp studieplassen i første semester. Også dersom studenten trekker seg før studiestart, mener BI at eleven likevel er forpliktet til å betale skolepenger for hele første skoleår.

Dette er i strid med de prinsippene som tidligere har vært slått fast i Markedsrådet og som Forbrukerombudet forholder seg til. Der heter det at en elev som slutter kun er økonomisk ansvarlig for det semesteret vedkommende slutter i.

- BI har flere ganger fått beskjed om vår tolkning av dette og hva Markedsrådet tidligere har vedtatt. Til tross for det har skolen ikke endret sin praksis. Det beklager vi sterkt. Nå håper vi BI snur, slik at vi slipper å bringe saken videre. Får vi medhold i Markedsrådet, betyr det tvangsgebyr for BI på minst 300 000 kroner, sier Bente Øverli, seksjonssjef hos Forbrukerombudet, til Aftenposten.

BI har fått frist til 1. august til å gjøre noe med saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag