*Nettavisen* Økonomi.

Forening støtter dataspill-utspill

Regjeringens forslag om produksjonsstøtte til utviklingen av familievennlige norske dataspill, får støtte fra Spillprodusentforeningen.

17.09.03 10:08

Foreningen representerer de norske utviklerne av dataspill.

- Vi er svært glade for at årets forsøksordning gjøres permanent og at beløpet økes noe. Imidlertid er det langt igjen før støtteordningen kan sies å ha nevneverdig effekt på de store norske spillproduksjonene, til det er beløpene alt for små, sier styreformann i Spillprodusentforeningen Henning Rokling-Andersen i en pressemelding onsdag.

Det koster vanligvis mellom 20 og 30 millioner kroner å utvikle spill, ettersom teknologien blir stadig mer komplisert og spillmarkedet blir stadig mer avansert.

Spillprodusentforeningen mener åtte millioner kroner i året fordelt på en lang rekke produksjoner ikke vil føre til særlig mange familievennlige norske spill. Et godt spill koster like mye å lage som en god spillefilm, hevder Rokling-Andersen.

Spill som utvikles med trange budsjetter kan ikke konkurrere med internasjonale produkter. Rokling-Andersen håper på en politisk målsetting om flere norskproduserte spill i butikkhyllene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.