Gå til sidens hovedinnhold

Førerkort-appen lastet ned av 670.000: - Rett og slett ellevilt!

Rekordstor interesse for appen som sørger for at du ikke lenger trenger ha med lommeboka når du kjører bil.

Mandag kveld lanserte Statens vegvesen mobilappen «Førerkort», som lar deg ha førerkortet digitalt på mobilen. Det viste seg raskt å være en suksess.

I løpet av halvannet døgn har 670.000 mobilbrukere lastet ned appen, og Statens vegvesen opplever rekordstor interesse for den.

- Det er rett og slett ellevilt. Vi visste at dette kom til å bli populært, men interessen og trafikken overgår det meste. Vi er glade for at folk setter pris på tjenesten, sier direktør i Statens vegvesen, Bodil Rønning Dreyer, i en pressemelding.

Les mer

Nå får du førerkortet digitalt

I Norge er det 2,2 millioner personer med førerkort som kan bruke det digitale førerkortet. En del andre får ikke brukt appen fordi de ikke ligger inne med digitalt bilde i Statens vegvesens system.

Ifølge pressemeldingen har allerede ti personer over 90 år lastet ned appen, den eldste av dem er 95 år.

Les mer

Denne kan endre måten vi flyr på fullstendig

Fakta om Førerkort-appen:

  • Norge er trolig det første landet i Europa som har løsningen i full skala
  • Det digitale førerkortet er gyldig dokumentasjon på dine førerrettigheter. Du trenger ikke å ha med plastkortet i tillegg.
  • Brukerne bør være obs på at digitalt førerkort er foreløpig bare gyldig i Norge og som legitimasjon dersom du blir stoppet i trafikkontroll. Skal du leie bil – i Norge eller utlandet – vil du fortsatt i en periode måtte vise fram plastkortet.
  • Appen er tilgjengelig i App Store og Google Play. Last ned appen og følg oppskriften.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken