*Nettavisen* Økonomi.

Førjuls-rush til utlandet

Tall fra HSH’s Reisebransjeseksjon viser at rundt 80.000 nordmenn reiser til utlandet før jul. I tillegg feirer over 30.000 nordmenn jul og nyttår ute, stort sett under varmere himmelstrøk .

27.10.03 13:47

København, Praha, Tallin, Wien, Riga og Budapest er listetoppene for de av oss som reiser utenlands for å finne den rette førjulsstemningen. DFDS regner med å frakte over 70.000 nordmenn til og fra København i november og desember.

Bortsett fra København er ikke overraskende London juleby nummer en for shoppeglade nordmenn. Men den britiske hovedstaden får stadig sterkere konkurranse fra Roma, Madrid, Barcelona og Paris, ifølge en pressemelding fra Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH).

På listen over julebyer finner vi også New York. Over 500 nordmenn tar førjulsturen til den andre siden av Atlanterhavet.

Rundt 30.000 personer reiser til sydligere breddegrader i forbindelse med jul og nyttår, og store deler velger Kanarieøyene som reisemål.

Reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i HSH mener mange har opprettet en ny juletradisjon med å reise til sydligere strøk, men han tror imidlertid ikke på noen eksplosjon i antall utenlandsfeirende juleturister i årene som kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.