Gå til sidens hovedinnhold

Forlater Statoil uten fallskjerm

Verken Helge Lund eller Inge K. Hansen får med seg noen feit sjekk når de forlater sjefsstolen i henholdsvis Aker Kværner og Statoil.

De aller fleste toppsjefene i store norske selskaper har en avtale om en eller annen form for sluttvederlag dersom de blir tvunget til å slutte i jobben. Men Aker Kværners avtroppende konsernsjef, Helge Lund, sier han ikke får med seg noen fallskjerm på veien.

- Det er så kjedelig som det kan få blitt. Jeg har seks måneders oppsigelse, og det er det, sier han til TV 2 Nettavisen.

Det er foreløpig ikke avtalt noen sluttdato for Helge Lund i Aker Kværner, men oppsigelsestida innebærer altså at Lund har rett på lønn fra Aker Kværner også i noen uker eller måneder etter at han tiltrer som toppsjef i Statoil 15. august.

Inge K. Hansen, som gikk av som konstituert konsernsjef i Statoil søndag kveld, kan heller ikke vente seg noen fallskjerm fra sin tidligere arbeidsgiver.

- Etter det jeg kan se i øyeblikket, tror jeg ikke han har krav på noe, sier Statoils styreleder Jannik Lindbæk til TV 2 Nettavisen.

På spørsmål om det er fordi Hansen går frivillig, svarer Lindbæk kort og kontant «ja».

Ifølge styrelederen har Hansen en oppsigelsestid på seks måneder. Det innebærer at han mottar lønn fra Statoil ut september 2004.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her