*Nettavisen* Økonomi.

Fornøyd EDB-sjef

Konsernsjef Endre Ranges i EDB Business Partner sier seg meget fornøyd med selskapets kvartal, selv om økt avskrivninger krympet bunnlinjen.

EDB Business partner fikk et resultat før skatt på 65 millioner kroner, mot 72 samme kvartal i fjor. Driftsinntektene økte klart fra 1.047 til 1.231 millioner.

Omsetningen var omtrent som ventet i markedet, resultat-tallene litt bedre, sammenlignet med estimateter hentet inn av nyhetsbyrået TDN Finans.

Det er økte avskrivninger som senker resultatet. Ser man på driften utenom avskrivninger, så økte overskuddet.

Omsetningsveksten på er i hovedsak knyttet til oppkjøp av tre virksomheter fra Telenor, IBM og Capgemini. Lønnsomheten beskrives som «meget tilfredsstillende» i selskapets kvartalsrapport.

EDB opprettholder sitt markedssyn og forventer fremdeles en markedsvekst i Norden innen IT-services på 6 prosent i 2005, ifølge kvartalsrapporten.

- I første kvartal har vi integrert oppkjøpt virksomhet fra IBM og Capgemini og fortsatt integrasjonen etter oppkjøpet av Telenor Driftstjenester i 2004. Samtidig er det gjennomført en større omorganisering av konsernet. Jeg er meget godt fornøyd med at organisasjonen samtidig leverer sterk omsetningsvekst og fortsatt gode marginer, sier konsernsjef i EDB, Endre Rangnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.