Gå til sidens hovedinnhold

Forretningsledere skal få karanteneunntak

I England skal det gjøres karanteneunntak for eliten.

Ledere i store internasjonale selskap vil få karanteneunntak i England hvis reisen deres vil ha en positiv påvirkning på økonomien. Dette melder Financial Times.

Unntaket er begrenset til ledere som skal gjennomføre reiser som sannsynligvis kommer til å skape 500 nye jobber i Storbritannia. Dette kan for eksempel være å delta på et styremøte hvor beslutningstakere skal avgjøre om man skal investere i et nytt anlegg eller i et datterselskap med base i Storbritannia.

Rutinemøter og salgsmøter er ikke ansett som kvalifiserte reiser. Unntaket gjelder ikke reisende som kommer fra røde land.

Ifølge Financial Times har offisielle talspersoner sagt at næringsministeren i Storbritannia, Kwasi Kwarteng, har vært bekymret for at britene går glipp av store investeringer og nye jobber i og med at internasjonal rivaler hadde karanteneunntak.

Les også: Oppløftende nyheter fra Storbritannia om smittetall blant reisende

Kwasi Kwarteng tilhører det konservative partiet. Karanteneunntaket har vekket sterke reaksjoner fra opposisjonen og representanter for små og mellomstore bedrifter.

- Det bør ikke være en «fast track» for store bedrifter mens små bedrifter blir etterlatt, sa Craig Beaumont, i Federation of Small Businesses.

Det har tidligere mye oppmerksomhet rundt koronareglene til bedriften. Spesielt etter at det kom fram at den tidligere helseministeren i Storbritannia, Matt Hancock, hadde vært utro mot kona si på sitt private kontor mens han fortalte offentligheten at man bør holde to meter avstand fra folk utenfor husstanden sin.

Les også: Lekkasjen av Hancock-bildene skal granskes