Telefonlinjene koker, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring og If.

– En forsikring dekker ikke streik. Det er ikke fordi vi ikke ønsker å hjelpe til, men fordi vi ikke skal blande oss inn i en arbeidskonflikt. Jeg tror de fleste skjønner at det hadde blitt helt feil, sier Handeland.

Natt til lørdag ble 31 flyteknikere fra Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tatt ut i streik, og ytterligere 75 ble tatt ut mandag morgen.

Les også: Kaos-scener på europeiske flyplasser skremmer ikke Oslo lufthavn: – Bedre skodd her

Får konsekvenser

Norwegian har mandag kansellert fire flygninger som følge av flyteknikerstreiken.

– To ruter er kansellert, den ene går fra Bergen til London Gatwick og den andre fra Oslo til Nice, sier pressekontakt Silje Glorvigen i Norwegian til NTB.

Flygningene går tur-retur, så dermed er det fire flygninger som innstilles.

– Årsaken er at vi har hatt fly som har hatt behov for teknisk kontroll, som vi ikke har hatt mulighet til å gjennomføre på grunn av personalmangel som følge av streiken, sier hun.

Flyselskapet opplyser at de lover å forsøke å skjerme typiske ferieruter.

Kan bli enda en streik

Hos både Widerøe og SAS går trafikken foreløpig som normalt mandag. Begge selskaper kontakter berørte passasjerer direkte dersom noen flygninger blir rammet.

Det kan imidlertid bli enda en streik. 160 flyarbeidere tas ut i streik tirsdag hvis ikke Fellesforbundet og NHO Luftfart blir enige hos Riksmekleren mandag.

NHO Luftfart-leder Torbjørn Lothe var optimistisk før meklingen begynte.

– Vårt utgangspunkt for en mekling er at vi alltid har en forhåpning om å finne en løsning, også denne gang. Normalt så går det bra, sa han.

Lothe ville ikke si noe om konsekvensen av eventuelt to pågående streiker på samme tid.

Les også: SAS kutter 4000 flyvninger i sommer: – Krise