*Nettavisen* Økonomi.

Forsikringstopp anmeldt for forsikringsjuks

Gjensidige NOR Forsikrings øverste tillitsvalgte siden 1999, Jan Mikal Hanasand (54), har sagt fra seg vervet etter at han ble anmeldt for forsøk på forsikringsjuks.

Etter å ha vært ordfører i representantskapet i Gjensidige NOR Forsikring siden 1999, valgte Hanasand å trekke seg fra vervet 17. mars i år da de alvorlige anklagene ble rettet mot ham, skriver VG.

Det var interne etterforskere i Gjensidige NOR som først oppdaget uregelmessigheter ved et millionkrav fra en av Hanasands forretningspartnere. Kravet ble fremmet etter at en av de fire involverte i saken oppdaget omfattende skader på tomatplanter som var videresolgt til Hanasand og to andre personer.

Hanasand fikk opprinnelig utbetalt over 160.000 kroner som følge av kravet. Nå mener Gjensidige NOR at skadene på tomatplantene var selvforskyldt, og krever pengene tilbake. Hanasand hevder selv overfor VG at han handlet i god tro, og nekter straffskyld.

Hans arbeidsgiver mener på sin side at det er snakk om et tillitsbrudd.

- Det at vedkommende trakk seg fra sin stilling, må bety at han også forstår det på den måten, sier styreleder Jørgen Tømmerås i Gjensidige NOR Forsikring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.