Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Forsiktig opptur på børsen

Sist oppdatert:
Aksjonærene i det bergensbaserte telekomselskapet Nera har all grunn til å si seg fornøyd med torsdagens innsats. Sammen med fiskeoppdretterne i PanFish sørget Nera-aksjen for å holde børsen godt over nullnivå.

Torsdagen fortsatte der onsdagen slapp og sendte Hovedindeksen tilbake over 145 poeng.

Teknofest
Medi-Cult er med på dumping-salget, og er høyt oppe i toppen på den foreløpige taperlisten torsdag. Selskapet er ned 13,89 prosent ved lunsjtider. Dette er det laveste nivået aksjen har vært på i løpet av den siste måneden

Det ble mye blått blant de store selskapene, på en dag da handelen ble preget av at Four Seasons Venture, som tok over SND, nå er på god vei til å selge seg ut av aksjeporteføljen.

Fremst i rekken av oppturskandidater gikk Nera en solid runde. Telekomleverandøren la på seg 5,63 prosent. Dermed er aksjekursen det dobbelte av hva den var ved nyttår. Tandberg-selskapene gjorde også godt fra seg med en oppgang på 2,69 prosent for Television og 2,32 for Tandberg ASA.

De store opp
Tandberg Data hadde torsdag sin første handelsdag som fisjonert selskap. Tandberg Storage stoppet dagen på 2,50 kroner.

Børsens tungvektere, Statoil og Norsk Hydro, fikk en pen opptur på henholdsvis 1,16 og 1,49 prosent. Tankrederiet Frontline økte 2,95 prosent til tross for meldinger om fallende rater.

Taperlisten ble noe kortere enn vinnerlisten torsdag, men også her var det flere markerte selskaper. Aksjemarkedet er åpenbart ikke tilfreds med at Kjell Inge Røkkes gjeldsproblemer ikke er løst. Torsdag falt aksjekursen i Aker Kværner med 1,27 prosent.

Utsalg
Medi-Cult fikk en svært tøff dag, ikke minst fordi Four Seasons Venture har satt selskapet på salgslisten. Selskapet tok plass øverst blant taperne med et fall på 14,58 prosent.

Lerøy Seafood befinner seg i samme situasjon og ble torsdag straffet ned 4,14 prosent.

Hovedindeksen endte opp 0,65 prosent til 145,73 poeng. Det ble omsatt aksjer for 1,9 milliarder kroner.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!