Gå til sidens hovedinnhold

Forsinkelse kan gi 2000 kr

EU har vedtatt at forsinkede flypassasjerer har krav på 2000 kroner i erstatning - en dobling av dagens nivå. Ryanair raser.

Ryanair truer med å klage inn en ny lov om dette for domstolene. I en uttalelse fra selskapet står det at det beste ville være om de enkelte EU-lands nasjonalforsamlinger nekter å godta vedtaket.

- Loven er ikke i de reisendes interesser, og vil bare gjøre det dyrere å fly, sier selskapets talsmann Jim Callaghan ifølge NTB.

På flyginger som blir sterkt forsinket eller ruter som blir innstilt helt og holdent, har passasjerene krav på erstatning. Om man har gyldig billett har man etter det ferske vedtaket krav på 250 euro eller litt over 2.000 kroner, noe som er en dobling av dagens erstatningsnivå

I oktober gjorde EUs parlament og ministerråd seg ferdig med sin egentlige behandling av loven. Nå skal de to organene ratifisere den, noe som vanligvis betraktes som en ren formalitet. Men Ryanair håper EU-landene vil stanse ratifikasjonen.

Også mange andre flyselskaper har uttrykt bekymring over lovforslaget. De ser for seg at de må betale erstatning for forsinkelser og transportproblemer de ikke selv er skyld i.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter