*Nettavisen* Økonomi.

Første bank ut med rentekutt

Foto: Kommunalbanken

Banker låner billigere enn på lenge. Her er første bank med rentekutt.

06.09.12 13:01

Kommunalbanken reduserer den flytende renten med 0,15 prosentpoeng.

Det er fjerde gangen i år at Kommunalbanken reduserer p.t.-renten. Med denne rentenedsettelsen har p.t.-renten blitt nedregulert med 0,80 prosentpoeng i år. Ny rente blir 2,35 prosent nominelt med virkning fra 24. september 2012. Det skriver Kommunalbanken i en pressemelding torsdag morgen.

- En lavere pengemarkedsrente kombinert med konkurransedyktige innlånsvilkår i det internasjonale kapitalmarked gjør at vi kan redusere renten, sier utlånsdirektør Anette Berg i Kommunalbanken.

Per 30. juni 2012 hadde Kommunalbanken en total utlånsportefølje på 218 milliarder kroner. Av dette er 32 prosent av lånene knyttet til bankens p.t.-renteprodukt. Et stort flertall av norske kommuner har lån med p.t.-rente i sin portefølje og vil derfor få glede av denne rentereduksjonen.

- Lavere pengemarkedsrente og billigere penger internasjonalt - for oss vanlige forbrukere kan det høres ut som også vanlige boliglånsbanker bør senke renta..?

- Vi har nok ingen mening om boliglånsrentene. Vår lånekostnad er delvis påvirket av innlånsvilkårene internasjonalt og delvis pengemarkedsrenten. Tre måneders Nibor har stabilisert seg på et relativt lavt nivå nå, det er riktig. Men for banker som låner til privatkunder er det jo også andre forhold som spiller inn. Så det spørsmålet må du nesten rette til de bankene, sier kommunikasjonsdirektør i Kommunalbanken Tor Ole Steinsland til Nettavisen NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.