*Nettavisen* Økonomi.

Første norske charterfly til Phuket

Torsdag reiser 360 nordmenn til Phuket i Sør-Thailand, på den første charterreisen siden flomkatastrofen i Sørøst-Asia i romjulen.

02.02.05 15:01

- Sakte, men sikkert vender vi tilbake til det normale igjen i Thailand, noe ikke minst lokalbefolkningen er glade for, sier Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour, til TV 2 Nettavisen.

Nå ligger antallet reisende med Star Tour til Thailand 2000 under nivået før katastrofen, men Petersson er sikker på at det vil ta seg opp igjen.

- Innen neste vinter tror jeg vi er oppe på samme nivå som før katastrofen, sier hun.

Daglig leder Jørn Kristiansaen i Star Tour sier i en pressemelding at selskapets reiseledere nå er på plass og er klare til å ta imot nye kunder når de lander fredag lokal tid.

Det er utsolgt hos Star Tour på første avreise til Phuket. Totalt har reisearrangøren 120 plasser på Premiair-flyet. Hittil har 750 nordmenn bestilt Phuket-tur gjennom Star Tour, frem til sesongslutt i april.

Star Tour melder at den thailandske lokalbefolkningen stadig spør nå de norske turistene kommer tilbake. Mange lever av turisme, og har opplevd tøffe tider etter flodbølgen.

Gjenoppbyggingen av Phuket gikk raskt, og det skal være lite som minner om romjuls-katastrofen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag