Gå til sidens hovedinnhold

Første prisfall på elleve måneder

Rekken av måneder med prisoppgang for Obos-boliger ble brutt i mars.

Saken oppdateres.

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo gikk ned med 1,2 prosent fra februar til mars. De siste tolv månedene har prisene steget med 16,6 prosent.

Mars ble dermed den første måneden med prisfall etter elleve måneder på rad med uendrede eller stigende Obos-priser

– Prisutviklingen ble svakere enn den pleier å være i mars, også når vi sammenligner med tidligere år hvor påsken har falt i månedsskiftet mars-april. Samtidig må nedgangen ses i lys av at Obos-prisene steg unormalt mye i februar. Det var dermed ikke så overraskende med et prisfall nå, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

Les også:Kraftig økning av folk som vil selge bolig: - Folk ønsker å realisere

For tidlig

Sjeføkonomen mener det er for tidlig å konkludere med at vi står overfor et skifte i prisutviklingen.

– Det er positivt både for de som ønsker å bli boligeiere og for gjeldsveksten om farten i boligprisveksten modereres framover.

På landsbasis falt Obos-prisene i mars med 1,3 prosent, mens de er opp 15,2 prosent de tolv siste månedene.

I februar steg Obos-prisene i Oslo med 5,9 prosent, mens økningen fra februar 2020 var på hele 15,7 prosent. På landsbasis var prisoppgangen på 13,4 prosent.

Les også: Det farligste for boligprisene er politikere som ikke kan regne og setter opp rentene

Normalt sterkere

Utviklingen i Obos-prisene kan avvike en del fra landsgjennomsnittet som Eiendom Norge presenterer. Som regel har Obos-boligene en sterkere utvikling enn det totale markedet, gitt at Obos er veldig tunge i Oslo. Obos-statistikken dekker rundt 25 prosent av omsetningene i Oslo.

Kvadratmeterprisen i mars for brukte Obos-leiligheter var 75.980 kroner i Oslo-området og 64.928 krone på landsbasis

Eiendom Norge legger frem marstallene torsdag denne uken. De vil trolig vise en prisoppgang i Oslo på 17-18 prosent fra mars 2020. Oslo utgjør om lag 20 prosent av de totale boligvolumene i Norge i indeksen til Eiendom Norge.

Både mars og april i fjor var svake måneder i boligmarkedet. Markedet tok av etter at Norges Bank i mai satte ned styringsrenten til historisk lave 0 prosent. Veksttakten vil derfor falle utover året.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet