*Nettavisen* Økonomi.

Forsvarer Skaugen som Statoil-leder

Aksjonærforeningen slår tilbake mot kritikken rundt Grace Reksten Skaugen. - Saken har adskillig flere nyanser enn hva som har fremkommet i media, understreker foreningens leder, Knut T. Traaseth.

Styremedlem Grace Reksten Skaugen ble nylig lansert som kandidat til vervet som styreleder i Statoil av Aksjonærforeningen i Norge.

Skaugen har imidlertid fått kraftig kritikk etter at sluttinnberetningen fra Reksten-boet ble lagt frem. Ifølge Bergens Tidende skal flere jurister og økonomer som har arbeidet med Reksten-boet, ha uttalt at det ville være en provokasjon dersom Skaugen skulle bli ny styreleder i Statoil.

I en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag rykker Aksjonærforeningens leder, Knut T. Traaseth, ut til Skaugens forsvar.

- Aksjonærforeningen fremmet Grace Reksten Skaugens kandidatur efter å ha gjort undersøkelser vedr. den såkalte "Reksten-saken". Saken har adskillig flere nyanser enn hva som har fremkommet i media. Fra bostyret har vi fått opplyst at man anser seg som ferdige med saken og at ingen ting hefter ved Grace Reksten Skaugen, kommenterer Traaseth.

Bostyret skal ha fremhevet at Grace Reksten Skaugen har vært med på å motarbeide bostyret i jakten på den hemmelige utenlandsformuen til faren. I rapporten fra Reksten-boet står det blant annet at Grace og moren Carol "hadde gjort sitt ytterste for å skjule midlene for bobestyrerne."

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.