*Nettavisen* Økonomi.

Fortsatt glede på børsen

Oslo Børs stiger onsdag med resten av det europeiske markedet. Telenor hamstrer aksjer i eget selskap.

26.05.04 17:50

Hovedindeksen Oslo Børs endte opp 0,78 prosent til 190,83 poeng etter onsdagens handel.

Korrigerer opp

Norske Skog som i går falt over 4 prosent, korrigerer opp en halv prosent, i likhet med de andre nordiske skogselskapene som tirsdag fikk besøk av konkurransemyndighetene.

Ifølge TDN Finans blir listen over skogselskapet som rammes av EU-kommisjonens undersøkelser stadig mer innholdsrik. Tirsdag ettermiddag meldte blant andre finpapirprodusenten Sappi og europakontoret til Bemis, som blant annet produserer etiketter og innpakningspapir til matvarer, om besøk fra kommisjonen.

Åpenbart

"Vi vet ikke om industrien har vært involvert i noen ulovligheter. Imidlertid, hvis man ser på hvordan prisene har utviklet seg, er det ikke åpenbart at slike aktiviteter har vært vanlig praksis eller vellykkede. Det er sant at prisfallet i denne nedturen har kommet saktere enn ved tidligere nedturer. Vi mener årsaken er svakere kapasitetsvekst og de ledende markedsaktørenes tilbudsdisiplin", skriver Credit Suisse First Boston i en oppdatering.

Norsk Hydro er opp en snau prosent, og er den nest mest omsatte aksjen på Oslo Børs. Mest omsatt på børsen onsdag er imidlertid Telenor.

Har fullmakt

Telenor har denne uken kjøpt tilbake egne aksjer for nær 80 millioner kroner. Selskapet har nå 42,61 millioner egne aksjer. Av disse vil 40,91 millioner bli strøket i juli. Styret i Telenor har fullmakt til å kjøpe tilbake inntil 174,9 millioner aksjer.

Telenor endte opp 1,50 prosent til 47,50 kroner, omsatt for 557 millioner kroner

- Endelig har det vært mulig å rydde opp i noen skjeve posisjoner i Telenor. Credit Suisse har vært kjøper i den aksjen i flere dager nå. Ellers så virker det som om markedet er litt skuffet over Ship Finance-dealen fra Frontline, sier en megler til TDN Finans onsdag.

Frontline falt

Frontline falt 0,66 prosent til 226,00 kroner, etter at selskapet meldte at det ville dele ut rundt 25 prosent i Ship Finance til Frontlines aksjonærer.

Nera holdt onsdag kapitalmarkedsdag i Bergen. Der kom det blant annet frem at selskapet vurderer å skille ut selskapets satellittvirksomhet.

- Presentasjonene på kapitalmarkedsdagen var som ventet positivt ladet. Selskapet sa de var posisjonert for vekst i flere av sine segmenter. Uansett hvem som sitter i førersetet i Nera, vil det bli gjort strukturelle grep, sier en analytiker til TDN Finans onsdag.

Nera endte uendret på 17,90 kroner, omsatt for 23 millioner kroner.

Små renteutslag

Det var små utslag på børsen etter at Norges Bank som ventet holdt foliorenten uendret på 1,75 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag