Fortsatt kvinnemangel i styrene

Det er fortsatt 450 kvinner for lite i norske styrer.

Etter årets valg til styrene i norske allmennaksjeselskaper er det 559 kvinner representert i styrene. Dette er en økning på 100 kvinner fra januar 2006. I juli var kvinneandelen 21 prosent, en oppgang på rundt tre prosent.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er gledelig at vi har fått 100 nye kvinner i styrene ved årets styrevalg. Vi er på vei, men valgkomiteene får det travelt før neste års generalforsamlinger. Det er langt igjen før vi når målet om 40 prosent kvinneandel i styrene, sier statssekretær Karin Yrvin i Nærings- og handelsdepartementet i en pressemelding.

Ved utgangen av 2005 var andelen kvinner i styret 17,8 prosent. Ved tidligere målinger har det vist seg at det er de ansatte som har vært flinkest til å velge kvinner inn i styret som sine representanter.

Den største økningen av kvinner i styret har denne gangen kommet hos de aksjonærvalgte, mens utviklingen blant de ansattevalgte har flatet ut.

Blant de aksjonærvalgte er kvinnerepresentasjonen i styrene nå 21 prosent. Blant ansattevalgte utgjør kvinnerepresentanter i styrene over 23 prosent ifølge tall fra Brønnøysundregistrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.