Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt Syden-plasser i høstferien

Dersom sydenlysten er stor, og du har mulighet for å reise litt ut i høstferien, er det fortsatt ledige plasser. Etter høstferien er det vinterreisemålene som gjelder.

Feriereiser i høstferien er som oftest utsolgt lang tid i før ferien begynner. Men har du mulighet til dra litt ut i uken og ta et par dager fri i etterkant, er det gode sjanser for å hoppe på en tur til sydligere strøk.

Mange ulike avreisesteder

Kan du reise på svært kort varsel, allerede mandag, er det ledige plasser til blant annet Kypros, Kreta og Paga. Reiser du tirsdag øker valget blant reisemålene.

Restplassene i høstferien har et langt større spekter av avreisesteder enn det vanligvis er på slike reiser i siste minutt. Her er det sydenturer fra Oslo, Bergen, Bodø, Trondheim, Tromsø og Stavanger.

Mulighet for reise mandag og tirsdag

- Det klassiske er at selve høstferien med utreise helgen før den begynner er utsolgt i forkant. Men har man mulighet å reise litt ut i ferien eller ta en to ukers-tur, er det forsatt ledige plasser, sier informasjonsjef Lena Pettersen i Star Tour til TV 2 Nettavisen.

Pettersen sier at reisene fylles opp raskt, siden høsten har kommet for fullt. Og etter høstferien blir det stort sett bare destinasjon til vinterreisemålene, siden sesongen rundt middelhavet er over for denne gang.

Stor pågang etter konkurs

- Reisene som hadde avreise i helgen før høstferien, var fulle lang tid i forkant. Men hvis man kan reise litt ut i uken, på onsdag eller torsdag, er det fortsatt ledige plasser. Det er lite ledig fra for eksempel Bergen, og mest ledig fra Oslo, sier direktør Anne-Lise Sørli i Saga Solreiser til TV 2 Nettavisen.

Sørli forteller at de har hatt stor pågang etter at reiseselskapet Bonusreiser ble slått konkurs, det er mange av deres tidligere kunder som ringer og vil på tur.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året