*Nettavisen* Økonomi.

Fortsatt underskudd i Ementor

Sliter med å komme på offensiven. Foto: Bård Ove Molberg (Nettavisen)

It-kjempen Ementor, hvor Arne A. Jensen er sjef, leverer fortsatt røde tall, til tross for at 251 ansatte har fått fyken det siste året.

21.10.03 08:52

Ementor er i likhet med de fleste konkurrentene hardt rammet av it-nedturen. I løpet av tredje kvartal solgte selskapet varer og tjenester for 934 millioner kroner. Det er en nedgang på 15 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Konsernsjef Arne A. Jensen har satt seg som mål å kutte kostnadene med 120 millioner kroner på årsbasis for å få økonomien på rett kjøl. Bare i løpet av det siste året er antall ansatte redusert med 251 til 2.358.

Likevel går Ementor fortsatt med underskudd. Resultatet før skatt i tredje kvartal endte på minus 17,4 millioner kroner, omtrent det samme som i tredje kvartal 2002. Underskuddet er på linje med det analytikerne hadde ventet.

Arne A. Jensen må fortsatt holde fokus på kostnadskutt i tida framover, fordi veksten i it-konsulentmarkedet er ytterst beskjeden. Ledelsen tror imidlertid Ementor greier å kapre markedsandeler fra konkurrentene.

”Styret forventer at Ementor fortsetter å styrke sin posisjon som et it-tjenesteselskap til tross for marginal vekst i det generelle markedet i andre halvår 2003”, heter det i kvartalsrapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.